luni, 8 februarie 2010

Alchimie personala - Partea a-patra



Al patrulea Stadiu - Imbinarea
http://www.alchemylab.com/quiz.htm


Fortele opozitiei din tine, al caror conflict te-au mentinut in stare de oboseala
si confuzie atata timp, se unesc in final intr-una singura.


Esti acum pe cale sa traiesti experienta unei imputerniciri care va conferi persoanei tale bucurie si imbunatatirea vietii. Daca operatiunile precedente (Calcinarea, Dizolvarea si Separarea) s-au desfasurat cu succes, numai acele particule de materie care sunt cele mai reale si mai esentiale vor fi ramas in recipientul transformarii. Urmatorul pas in alchimie este Imbinarea, de fapt recombinarea elementelor pastrate, intr-o substanta cu totul noua. Imbinarea este uniunea paradoxala dintre elementele arhetipurilor Foc, Apa si Aer, pentru a produce Pamant.

Imbinarea Psihologica este imputernicirea sinelui nostru adevarat, unirea celor doua aspecte ale personalitatilor noastre-masculin si feminin, intr-un nou sistem sau stare de constiinta. Alchimistii numesc aceasta uniune "Casatoria dintre Rege si Regina", si rezultatul Imbinarii este numit "Copilul Filozofal" , sau "Piatra mai Mica". Dupa ce aceasta stare de constiinta este obtinuta, esti capabil sa discerni clar ce ai de facut ca sa obtii iluminarea stabila, si sincronizarile incep sa apara confirmand faptul ca esti pe calea cea buna. In termeni spirituali, esentele purificate sunt chiar Sufletul si Spiritul tau. Este acum timpul ca aceste forte ale arhetipurilor sa se imbine pentru a hrani copilul lor nou-nascut, care este personalitatea rafinata si integrata. "Doica sa este Pamantul", spune Tablita de Smarald despre aceasta importanta intalnire. In aceasta perioada a increderii reinnoite, trebuie sa cauti activitati care sa fie axate pe pacea sufleteasca. Este un timp minunat pentru retragerea in natura, sau o sesiune de meditatie profunda.
Din multe puncte de vedere, copilul Imbinarii este la fel ca si creatia unui "sine superior" in care caile Spiritului si Sufletului (in sensul gandului rational, agresiv si a simtirii intuitive, pasive) se unesc intr-o stare de constienta mai inalta pe care alchimistii Egipteni o numeau "Inteligenta Inimii". Pentru crearea unui "sine superior" nu trebuie decat sa incepi sa-ti mentii "prezenta" orice s-ar intampla, oricat de incalcite devin lucrurile, oricat de multe emotii izbucnesc in tine, oricat de mare ar fi cruzimea sau inconstienta celorlalti fata de tine. Fiecare problema, fiecare incercare personala, fiecare persoana care te plictiseste sau te deranjeaza este o sansa pentru tine de a-ti dezvolta prezenta de spirit si pentru a-ti crea "sinele superior". In incercarea de a-ti mentine prezenta aceasta in fiecare situatie, iti dai seama curand ca nu poti sa te bazezi numai pe intelect sau pe logica. Ca sa fii cu adevarat conectat la cea ce este real, trebuie sa te folosesti de talente si surse de cunoastere pe care nu poti sa le explici. In final, inveti sa-ti pretuiesti senzatiile si intuitiile la fel ca si judecata rationala, si [astfel] vei reusi sa lucrezi in mod creativ cu orice fel de incercari care iti vor iesi in cale.

Nu uita ca aceste doua modalitati opuse de cunoastere se imbina numai atunci cand este sunt folosite impreuna. Trebuie sa practici Imbinarea personala in fiecare zi, in lumea{viata} de fiecare zi, pentru a face ca "sinele superior" sa devina parte din personalitatea ta. Efortul major din viata alchimistului este creatia acestui camp unificat care sa poata sa reziste la atacurile de ignoranta, nepasare si iluzie, care pot fi intalnite in lume. Senzatia este de unificare intr-un mental unic, o prezenta mai mare. Semne prin care realizam faptul ca in persoana [noastra] are loc Imbinarea, sunt cresterea increderii, stabilitatii si calmului. In loc sa te enerveze stupiditatea, ea te face sa rizi. In interiorul tau, senzatia existentei unei prezente indestructibile, initiale, devine mai puternica pe zi ce trece. Acea prezenta personala este ceea ce alchimistii numesc "Piatra cea Mica", care in mod gradat se va perfectiona si va apare in starea de constiinta atotputernica pe care ei o numesc "Piatra cea Mare".

Inainte de Imbinare o persoana s-ar putea sa fie doritoare de sexul opus, cautandu-si cu ardoare "cealalta jumatate", devenind gelosi si posesivi odata ce au gasit-o. Persoana la care a avut loc Imbinarea poate sa aprecieze in schimb fortele alchimice care lucreaza in relatiile si in cariera sa, si au tendinta sa fie mult mai buni si mai sensibili. O asemenea persoana apare ca fiind echilibrata, avand incredere in sine, si armonia sa interioara este dovada integrarii elementelor din interiorul fiintei sale.

Faptul ca atat corpul fizic cat si mentalul si spiritul fiintei umane trebuie perfectionat este un principiu de baza in alchimie. Si totusi, cum se manifesta Regele si Regina in corpul nostru, si ce este de fapt Copilul Imbinarii lor in termenii fiziologiei umane? Alchimistii Tantrici afirma ca glanda pineala de forma phalica din centrul creierului si glanda pituitara de forma bi-lobara joaca rolul de Rege si Regina. Uniunea lor, obtinuta prin exercitii de meditatie, produce [in creier] o Substanta a Imortalitatii, care se scurge in fundul gatului si este activata atunci cand ajunge in stomac. Acest act sexual intern initiaza o a doua Pubertate, care perfectioneaza si reintinereste corpul.

Un comentariu: