marți, 1 martie 2011

Principiile Elementelor




Principiul Focului

Cum am spus mai sus akasa sau principiul eteric este cauza originii elementelor. Dupa scripturile orientale primul element nascut din akasa a fost Tejas sau focul. Acest element ca si celelalte nu-si manifesta influenta doar in planul fizic ci in toata creatia. Calitatile de baza ale elementului foc sunt caldura (fierbinte) si expansiunea. La inceputul creatiei inseamna ca totul a fost foc si lumina, si in Biblie putem citi: “Fiat Lux – sa se faca lumina”. Deci originea luminii trebuie cautata in elementul foc. Fiecare element are doua polaritati activa si pasiva, pozitiva (+) si negativa (-). Plusul intotdeauna va insemna partea constructiva, creativa, productiva, iar minusul semnifica toate aspectele distructive, de fragmentare, analiza. Intotdeauna sunt 2 aspecte in fiecare elemente care trebuie identificate cu precizie. Religiile intotdeauna au numit partea activa cea buna si partea pasiva cea rea. Dar privind lucrurile in profunzime nu exista lucruri bune sau rele, ele sunt doar conceptii umane. In Univers nu nu este nici bine si nici rau, pentru ca totul a fost creat dupa principii eterne, prin care Principiul Divin se reflecta; doar cunoscand aceste legi ne vom putea apropia de Divinitate.
Cum am mentionat anteriore elementul foc este caracterizat de expansiune, caruia ii voi spune fluidul electric pentru o intelegere mai buna. Definitia nu se opreste la nivelul fizic, cu toate ca are anumite analogii cu el. Oricine va realiza imediat faptul ca expansiunea este identica cu calitatea extensiei. Principiul focului este latent si si activ in toate lucrurile create, de fapt in tot Universul, incepand de la cel mai marunt graunte de nisip pana la cea mai sublima substanta vizibila sau invizibila.

3. Principiul Apei

Acum voi descrie principiul apei care este opus celui al focului. Apa deasemenea deriva din Akasa, dar in comparatie cu focul are calitati opuse. Calitatile de baza sunt raceala si contractia. Apa deasemenea are 2 poli, cel pozitiv este hranitor, protectiv, datator de viata, pe cand cel negativ este distructiv sub aspectele de micsorare, fermentatie, divizare. Datorita calitatilor sale el da nastere fluidului magnetic. Focul si Apa se regasesc in toate religiile. Dupa legile creatiei focul nu poate exista de unul singur daca in interiorul sau nu se afla opusul sau, principiul apei. Aceste 2 elemente sunt de baza, cu ajutorul carora totul a fost creat. Astfel peste tot exista cele 2 elemente in aspectele lor de fluid electric si magnetic, reprezentand polaritatile opuse.



4. Principiul Aerului

Alt element derivat din akasa este Aerul. Initiatii nu privesc acest principiu ca unul real dar ii admit rolul de mediator intre principiile focului si ale apei. Astfel principiul aerului stabileste un echilibru neutru, actionand ca mediator intre aspectele active si pasive al focului si apei. Din interactiunea lor creatia s-a miscat.
In calitate de mediator principiul aerului a luat calitatea de cald de la foc si cea de umezeala de la apa, fara aceste calitati viata ar fi de neconceput. Aerul are deasemenea 2 polaritati, cu aceleasi caracteristici constructive si distructive.
In final trebuie sa spun ca nu trebuie sa privesti elementele doar ca lucruri fizice, ceea ce ar reprezenta doar specte inferioare materiale, ci ca fiind calitati universale.




5. Principiul Pamantului

Am spus ca principiul aerului nu reprezinta un element de sine statator iar aceasta este valabil si in cazul pamantului. Aceasta inseamna ca din inter-actiunea celor 3 elemente anterioare, elementul Pamant s-a nascut, fiind ultimul element in calitatea sa de solidificare a celorlalte 3. Datorita elementului pamant cele 3 elemente anterioare au forma concreta, dar in acelas timp actiunea lor a fost limitata si astfel au aparut spatiul, timpul si greutatea.
Actiunea reciproca intre cele 3 elemente si pamant a devenit astfel tetrapolara, deci putem numi elementul pamant un magnet cu 4 poli. Fluidul in polaritatea elementului pamant este electromagnetic. Toata viata creata poate fi explicata prin faptul ca toate elementele sunt active in al 4-lea (elementul pamant). Prin acest element a aparut Fiat- “sa fie lumina”.

4 comentarii:

  1. Fain:)Alta rezonanata,ma bucur sa te intilnesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Epoca stalinista si mai apoi comunista au determinat importante ramaneri in urma in :metafizica,constiinta,legile esoterismului,fluidelor eterice ,magnetism,kabbala incat acum cand sunt relativ disponibile sub forma de materiale scrise ,video ,descoperiri ale fizicii cuantice si subcuantice ,ele sunt considerate apanaje demonice ;astfel tocmai doctorii si cadrele didactice prefera sa mearga in minciuna,necreeind terenul fertil cunoasterii si mersul in lumina al tinerilor!?!Pacat,mare "Pacat"!!!Misiunea celor ascensionati este de a-i trezi pe tineri pentru a cauta "Adevarul" si de a renunta sa mai scrie banalitati in media!?!(Un exemplu pe care pot sa-l dau este acela din timpul comunismului,cand sovieticii indobitoceau tanara generatie,in timp ce "elitele" materialiste aveau institute intregi care studiau fenomenele paranormale.si stiintele de granita.Dar tot gresau,incercand sa explice spiritualitatea cu legile materialismului!!!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot eu sunt,am uitat un lucru important,acela de a multumi celui care a publicat articolul "Principiille Elementelor"

    RăspundețiȘtergere